Bedrijfsspecifieke vaccins & Diagnostiek

Twee elementen van ‘Best practice’ zijn: het stellen van de juiste diagnose en de preventie van ziekten. Een belangrijk hulpmiddel in de preventie van ziekten is de ontwikkeling en toediening van vaccins.

Bedrijfsspecifieke vaccins zijn op maat gemaakt en stalspecifieke vaccins. Hiervoor worden micro-organismen die geïsoleerd zijn uit laesies van zieke dieren op een bepaald bedrijf gebruikt om ziekte bij andere dieren op datzelfde bedrijf te voorkomen. Een correcte diagnostiek is een voorwaarde voor een goede effectiviteit van bedrijfsspecifieke vaccins.

Dopharma kan in opdracht van een dierenarts bacteriële bedrijfsspecifieke vaccins laten maken. We laten dit doen bij het Duitse familiebedrijf RIPAC-LABOR, waarmee we een vergaande samenwerking hebben.

Omdat goede diagnostiek essentieel is, biedt Dopharma ook serviceartikelen aan die u hiervoor kunt gebruiken. Deze producten kunt u op de pagina serviceproducten vinden.

Voor informatie over deze vaccins kunt u contact opnemen met Filip Timmerman, Chris Cornelis, Geert van Hecke of het Technical Support team.