Diagnostiek en bedrijfsspecifieke vaccins

Twee elementen van ‘Best practice’ zijn: het stellen van de juiste diagnose en de preventie van ziekten. Een belangrijk hulpmiddel in de preventie van ziekten is de ontwikkeling en toediening van vaccins.

Als er geen commerciële vaccins beschikbaar zijn of als deze in een bepaalde situatie onvoldoende effect hebben, kunnen bedrijfsspecifieke vaccins worden ingezet. Bedrijfsspecifieke vaccins zijn op maat gemaakte en stal specifieke vaccins. Hiervoor worden micro-organismen die geïsoleerd zijn uit laesies van zieke dieren op een bepaald bedrijf gebruikt om ziekte bij andere dieren op datzelfde bedrijf te voorkomen. Een correcte diagnostiek is een voorwaarde voor een goede effectiviteit van bedrijfsspecifieke vaccins.

In september 2017 hebben Dopharma en RIPAC-LABOR hun krachten gebundeld, om meer mensen in meer landen te voorzien van diagnostische dienstverlening en bedrijfsspecifieke vaccins voor de veehouderij. RIPAC-LABOR is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van bedrijfsspecifieke vaccins. De internationale focus en ervaring van Dopharma zorgt dat meer klanten baat kunnen hebben van RIPAC-LABOR’s ervaring.

Dierenartsen kunnen contact opnemen met Dopharma, voor meer informatie over de mogelijkheden die deze samenwerking u kan bieden.