Werken bij Dopharma?

Op dit moment hebben we de volgende openstaande vacatures:

Welkom bij Dopharma!

Een bijdrage leveren aan de veehouderij van morgen. Samen werken we hier dagelijks aan. Wij zijn een van oorsprong Dordrechts (NL) farmaceutisch familiebedrijf, en leveren sinds 1969 diergeneesmiddelen voor de veehouderij. Destijds begonnen als éénmanszaak, zijn we uitgegroeid tot een bedrijf van 295 medewerkers en 10 productielijnen. In het buitenland worden onze producten via 7 lokale filialen en 70 distributeurs in 80 landen verkocht. Dopharma produceert onder andere antibacteriële middelen, antiparasitaire middelen, anti-inflammatoire middelen, hormonen, corrigerende preparaten en aanvullende diervoeders. Zo werken we gezamenlijk gericht aan slimme oplossingen voor de veehouderij om tot de beste resultaten te komen.

Waarom werken bij Dopharma?

We zijn innovatief en kijken altijd hoe het beter kan. Daarom zijn wij op zoek naar gedreven mensen die met ons mee willen denken. Samen staan we sterk en gezamenlijk kunnen we vooruit. Ambities staan wij niet in de weg, je krijgt van ons alle kansen!

Onze kernwaarden
  • Samen sterk
  • Servicegericht zijn naar de klant met veel plezier in je werk
  • Lekker met elkaar aan de slag om elke dag ervoor te zorgen dat onze output optimaal is.
Wat betekent dit voor jou?
  • Een bijdrage kunnen leveren aan de veehouderij van morgen
  • De mogelijkheid om jezelf te blijven ontwikkelen
  • Er zijn 34 vrije dagen per jaar, waarvan gegarandeerd vrij tussen Kerst & Oud & Nieuw en een lekker lang weekend na Hemelvaart.
  • Personeelsfeesten & personeelsuitjes om samen te ontspannen en plezier te maken.

Procedure

Je hebt gesolliciteerd op een van de vacatures of hebt een open sollicitatie gestuurd. En nu?

Zodra je je sollicitatie hebt verstuurd ontvang je binnen één werkdag een ontvangstbevestiging met daarin de datum waarop je uiterlijk een terugkoppeling ontvangt op je sollicitatie.

Nadat je sollicitatie intern is besproken ontvang je telefonisch of per e-mail een terugkoppeling.

Een eventueel eerste gesprek zal plaatsvinden met twee collega’s van de desbetreffende afdeling, waaronder de leidinggevende. Als het gesprek goed is gegaan en ook vanuit jouw kant is er enthousiasme, dan plannen we een tweede gesprek in. Dit gesprek zal plaatsvinden met HR.

Indien het tweede gesprek ook door alle partijen als positief is ervaren ontvang je een voorstel om te kijken of we tot een arbeidsovereenkomst kunnen komen.

Vragen?

Heb je een vraag of wil je ergens meer informatie over? Neem dan gerust contact met ons op!

(+31) 0162-582000

[email protected]