[PERSBERICHT]

Succesvolle introductie Fludosol® voor varkens en kippen

Raamsdonksveer, Nederland – 4 juni 2024

Dopharma kijkt terug op een succesvolle introductie van Fludosol® 200 mg/ml suspensie voor gebruik in drinkwater. Fludosol® is speciaal ontwikkeld voor ontworming van varkens en kippen. Dankzij de gepatenteerde nanotechnologie blijft flubendazol langer homogeen verdeeld in de benodigde vooroplossing. Hiermee zet Dopharma de nieuwe norm op het vlak van ontworming met drinkwatermedicatie.

Inspelen op vraag uit de markt

Sinds de introductie heeft Dopharma veel positieve reacties over Fludosol® ontvangen van zowel veehouders als dierenartsen. In reactie op de groeiende vraag biedt Dopharma nu naast de 1 liter fles, ook een kleinere verpakking van 250 ml. Dit biedt gebruikers meer flexibiliteit en draagt bij aan een optimale inzet.

Gepatenteerde technologie voor maximale stabiliteit

De formulering van Fludosol® is in combinatie met de geavanceerde nanotechnologie gepatenteerd. Het gebruik van deze gepatenteerde techniek garandeert een uiterst stabiele suspensie. Hierdoor is Fludosol® zeer geschikt en effectief voor gebruik in drinkwater.

Dopharma onderstreept het vertrouwen in Fludosol® met nieuwe productielijn

Om dit te realiseren heeft Dopharma geïnvesteerd in een extra productielijn in Frankrijk. Deze gespecialiseerde productielijn onderstreept de toewijding en vertrouwen van Dopharma in Fludosol®.

‘Wij zijn dankbaar voor de positieve terugkoppeling die we hebben ontvangen sinds de introductie. Met de revolutionaire nanotechnologie en bewezen werkzaamheid biedt Fludosol® de veehouders een drinkwatermedicatie die de gezondheid en het welzijn van hun dieren verbetert, hetgeen aansluit op waar Dopharma voor staat: een gezonde veehouderij’, aldus Ruud de Rijke, Commercial Director Europe.

Dopharma heeft de toelating voor maar liefst 26 landen, hierdoor is Fludosol® in quasi alle landen van de Europese Unie beschikbaar.

Voor meer informatie over Fludosol®, bekijk de productpagina.

Over Dopharma

Dopharma is een farmaceutisch familiebedrijf en produceert en levert sinds 1969 diergeneesmiddelen voor de veehouderij. Destijds begonnen als éénmanszaak, is Dopharma uitgegroeid tot een internationaal bedrijf van 300+ medewerkers. In het buitenland worden onze producten via lokale filialen en distributeurs in 80 landen wereldwijd verkocht.

Dopharma produceert 95% van haar diergeneesmiddelen zelf, op eigen moderne GMP-gecertificeerde productielijnen. Zo werken we gezamenlijk gericht aan slimme oplossingen voor de veehouderij om tot de beste resultaten te komen.

Onze visie Een gezonde veehouderij maakt gezond rendement mogelijk

Onze missie Onze kennis inzetten om de veehouderij steeds beter te maken

Ons motto Samen werken aan succes

Onze essentie Healthy Livestock, healthy food, healthy people