Persbericht | Introductie Melovem® 15 mg/ml

Optimale verpakking en eenvoudige toediening:

Melovem® 15 mg/ml orale suspensie voor pijnverlichting bij paarden

Raamsdonksveer 24-08-2023 – Dopharma breidt haar NSAID-assortiment uit met Melovem® 15 mg/ml. Deze orale suspensie is exclusief voor paard geregistreerd en een welkome toevoeging op de bekende Melovem® 20 mg/ml injectie (i.v.) van Dopharma voor de behandeling van paarden.

Snelle pijnverlichting dankzij het zelf toedienen door de paardeneigenaar

Net als bij Melovem® 20 mg/ml, is meloxicam de werkzame stof in Melovem® 15 mg/ml. Het grote verschil én voordeel is dat de paardeneigenaar Melovem® 15 mg/ml zelfstandig mag toedienen via het voer of direct in de mond van het paard. Het diergeneesmiddel is wel receptplichtig.

U kunt Melovem® 15 mg/ml inzetten voor de verlichting van ontsteking en pijn bij zowel acute als chronische aandoeningen van het bewegingsapparaat bij paarden.

Als de symptomen ernstig zijn, kan de dierenarts als eerste Melovem® 20 mg/ml intraveneus toedienen. Als vervolgbehandeling wenselijk is, kan dit met Melovem® 15 mg/ml orale suspensie.

Unieke verpakking voor maximaal rendement van Melovem® 15 mg/ml

Melovem® 15 mg/ml orale suspensie voor paarden komt in een unieke verpakking. Door de vorm van de flacon is de suspensie makkelijk opschudbaar. Tevens zorgt het unieke ontwerp ervoor dat het product volledig benut wordt; er gaat geen druppel verloren.

Daarnaast vindt u in de verpakking een bijbehorende spuit met maatverdeling op lichaamsgewicht. Ook het (herbruikbare) deksel is voorzien van een maatverdeling. Tot slot zijn de flacons dusdanig ontworpen dat deze op meerdere manieren stapelbaar zijn. Wel zo handig in het schap.

Melovem® 15 mg/ml is dan ook een gebruiksvriendelijke oplossing voor de paardeneigenaar die in de toolbox van iedere dierenarts thuishoort.

Ga naar de productpagina voor de volledige productinformatie.

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op!